
چگونه وزوز گوش را به طور طبیعی کاهش دهیم
وزوز گوش (که به صورت "تینیتوس" یا "تینایتوس" تلفظ میشود) زمانی رخ میدهد که شما صداهایی میشنوید که در محیط اطراف شما وجود ندارند. ممکن است صدای زنگ، وزوز، غرش، وزوز، سوئیچ، کلیک یا صدای سوت بشنوید. شما ممکن است بتوانید وزوز گوش خود را به طور طبیعی با استفاده از درمانهای صوتی، درمانهای جایگزین، مکملها و تغییرات رژیم غذایی درمان کنید. با این حال، وزوز گوش میتواند نشانهای از یک بیماری یا آسیب جدیتر باشد، بنابراین بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا علت آن را پیدا کنید.
الف) تلاش برای درمان صوتی

1. از صداهای آرامشبخش پسزمینه استفاده کنید تا صدا را بپوشانید. با روشن کردن موسیقی پسزمینه یا صداهای دیگر، صدای وزوز گوش خود را ماسک کنید. میتوانید از نوارها یا سیدیهایی با "صدای سفید" مانند صدای دریا، جویبار، باران، موسیقی نرم یا هر چیزی که به شما کمک میکند تا صداهای گوش خود را مسدود و پنهان کنید، استفاده کنید.

2. به صدای آرامشبخش گوش دهید تا به خواب بروید. صدای سفید یا صداهای آرامشبخش دیگر نیز میتوانند برای کمک به خواب استفاده شوند. این موضوع مهم است، زیرا بسیاری از افراد با وزوز گوش به سختی میتوانند بخوابند. در شب، صدای گوش شما میتواند تنها صدای قابل شنیدن باشد و باعث شود که به خواب نروید. نویز پسزمینه میتواند به عنوان یک صدای آرامشبخش عمل کند تا به شما در خوابیدن کمک کند.

3. اگر سایر صداها کمکی نکردند، سعی کنید به صدای قهوهای یا صورتی گوش دهید. "صدای قهوهای" مجموعهای از صداهای تصادفی است که معمولاً به عنوان صداهایی عمیقتر از صدای سفید درک میشود. "صدای صورتی" از فرکانسهای پایینتری استفاده میکند و همچنین به عنوان صداهایی عمیقتر از صدای سفید درک میشود. معمولاً برای کمک به خواب، صدای صورتی یا قهوهای توصیه میشود.
نمونههایی از صدای صورتی و قهوهای را آنلاین پیدا کنید و صدایی را انتخاب کنید که برای شما بهترین است.

4. از صداهای بلند خودداری کنید زیرا میتوانند وزوز گوش را بدتر کنند. یکی از شایعترین عوامل تحریککننده وزوز گوش، حضور صداهای بلند است. تا حد امکان از آنها اجتناب کنید. برخی از افراد ممکن است تحت تاثیر صداهای بلند قرار نگیرند. اما اگر پس از شنیدن صداهای بلند، وزوز گوش شما بدتر یا تشدید میشود، متوجه خواهید شد که این ممکن است یک عامل تحریککننده برای شما باشد.

5. به درمان موسیقی برای کمک به پیشگیری از وزوز گوش مزمن نگاه کنید. یک مطالعه آلمانی که شامل درمان موسیقی در وزوز گوش بود نشان داد که درمان موسیقی در موارد اولیه وزوز گوش میتواند از تبدیل شدن آن به یک وضعیت مزمن جلوگیری کند.
این درمان شامل گوش دادن به موسیقی مورد علاقه شما با تغییر فرکانس آن است به طوری که بر روی همان فرکانس صدای زنگ در گوش شما تمرکز کند.
ب) تلاش برای درمانهای جایگزین سلامتی

1. در صورت داشتن مشکلات مفصل فکی (TMJ)، از درمان کایروپراکتیک استفاده کنید. مشکلات TMJ که میتوانند باعث وزوز گوش شوند، میتوانند با درمان کایروپراکتیک به طور موفقیتآمیزی درمان شوند. مشکلات TMJ ممکن است وزوز گوش را تحریک کنند به دلیل نزدیکی عضلات و رباطهایی که به فک و استخوانهای شنوایی متصل هستند.
درمان کایروپراکتیک شامل دستکاری دستی به منظور تنظیم مجدد مفصل فکی است. ممکن است کایروپراکتیک همچنین مهرههای گردن را دستکاری کند تا علائم وزوز گوش کاهش یابد. تنظیمات کایروپراکتیک دردناک نیستند، اما ممکن است کمی ناراحتی موقت ایجاد کنند.
درمان کایروپراکتیک ممکن است شامل استفاده از گرما یا یخ و تمرینات خاص نیز باشد.
درمانهای کایروپراکتیک همچنین میتوانند به درمان بیماری منیر، یک علت کمتر شایع وزوز گوش، کمک کنند.

2. به یک طب سوزنی مراجعه کنید تا ممکن است تسکین یابید. یک بررسی اخیر از مطالعات موفقیت طب سوزنی برای وزوز گوش به این نتیجه رسید که امیدی وجود دارد. تکنیکهای طب سوزنی بسته به علت زیرین وزوز گوش متفاوت خواهند بود. این تکنیکها معمولاً شامل گیاهان سنتی چینی نیز میشوند.
هیچ تضمینی وجود ندارد که طب سوزنی کمک کند.

3. از پزشک خود در مورد آلدوسترون بپرسید اگر ممکن است کمبود آن داشته باشید. آلدوسترون هورمونی است که در غده فوق کلیوی شما تولید میشود و سدیم و پتاسیم خون شما را تنظیم میکند. کمبود آلدوسترون ممکن است باعث وزوز گوش شود، بنابراین مصرف مکمل ممکن است به شما کمک کند تا تسکین پیدا کنید. اگر فکر میکنید به آلدوسترون بیشتری نیاز دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

4. تلاش برای درمانهای فرکانس صوتی شخصیسازی شده. یک رویکرد نسبتاً جدید وجود دارد که ممکن است برای برخی مفید باشد. ایده این است که فرکانس صدای خاصی که در گوش شما وجود دارد را پیدا کنید و آن فرکانس خاص را با صداهای طراحیشده ویژه بپوشانید.
پزشک گوش و حلق و بینی (ENT) یا شنواییشناس شما ممکن است پیشنهاداتی در مورد این درمانها داشته باشد.
ممکن است این درمانها را به صورت آنلاین و با هزینه از وبسایتهایی مانند Audionotch و Tinnitracks پیدا کنید. این خدمات شما را از طریق آزمایش فرکانس خاص وزوز گوش شما راهنمایی کرده و یک پروتکل درمانی طراحی میکنند.
ج) تلاش برای استفاده از مکملها

1. از CoQ10 برای حمایت از رشد سلولی استفاده کنید. بدن شما از CoQ10، یا کوآنزیم Q10، برای رشد و نگهداری سلولها استفاده میکند. این ماده همچنین یک آنتیاکسیدان است. CoQ10 همچنین در گوشتهای ارگانیکی مانند قلب، کبد و کلیه یافت میشود.
سعی کنید 100 میلیگرم سه بار در روز مصرف کنید.
2. از مکملهای جینکو بیلوبا برای افزایش جریان خون استفاده کنید. باور بر این است که جینکو بیلوبا جریان خون به مغز را افزایش میدهد و برای درمان وزوز گوش استفاده شده است که نتایج متغیری داشته است. این احتمالاً به این دلیل است که وزوز گوش علل شناختهشده و ناشناخته زیادی دارد.
هنگام مصرف این مکمل، دستورالعملهای تولیدکننده را دنبال کنید.

3. مصرف روی خود را برای کمک به تسکین وزوز گوش افزایش دهید. در یک مطالعه، تقریباً نیمی از بیماران وزوز گوش با مصرف 50 میلیگرم (mg) روی روزانه به مدت 2 ماه بهبود یافتند. این در واقع یک دوز نسبتاً بالای روی است. میزان مصرف روزانه توصیهشده برای مردان بزرگسال 11 میلیگرم و برای زنان 8 میلیگرم است.
این مقدار از روی را بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید.
اگر این مقدار بالای روی را مصرف کردید، بیش از 2 ماه آن را ادامه ندهید.
مصرف روی خود را با مکملهای مس متعادل کنید. مصرف بالای روی با کمبود مس و کمخونی ناشی از کمبود مس مرتبط است. مصرف مس اضافی به جلوگیری از این مشکل کمک میکند. روزانه 2 میلیگرم مس مصرف کنید.
4. از مکملهای ملاتونین برای خواب بهتر استفاده کنید. ملاتونین هورمونی است که در چرخه خواب نقش دارد. یک مطالعه نشان داد که 3 میلیگرم ملاتونین که شبها مصرف شود، در مردانی که سابقه افسردگی ندارند و کسانی که وزوز گوش در هر دو گوش دارند، مؤثرترین بوده است.
د) تغییر رژیم غذایی شما

1. از غذاهای شور خودداری کنید زیرا ممکن است باعث فشار خون بالا شوند. به طور کلی توصیه میشود از غذاهای شور خودداری کنید به دلیل ارتباط آنها با فشار خون بالا که میتواند باعث وزوز گوش شود.
2. یک رژیم غذایی سالم و حاوی غذاهای کامل بخورید. توصیه منطقی این است که یک رژیم غذایی سالم و حاوی غذاهای کامل با مقدار کم نمک، شکر و چربیهای اشباع شده مصرف کنید و میزان میوهها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
3. تلاش کنید مصرف قهوه، الکل و نیکوتین را کاهش دهید. برخی از رایجترین محرکها برای وزوز گوش شامل قهوه، الکل و نیکوتین هستند. از این مواد تا حد امکان خودداری کنید. ما واقعاً نمیدانیم چرا اینها محرک برای افراد مختلف هستند. از آنجا که وزوز گوش نشانهای از مشکلات مختلف ممکن است باشد، دلیل اینکه اینها محرک هستند ممکن است بر اساس فرد متفاوت باشد.
قطع این مواد ممکن است وزوز گوش شما را بهبود ندهد. در واقع، یک مطالعه نشان داد که کافئین اصلاً با وزوز گوش ارتباط ندارد. مطالعه دیگری نشان داد که الکل ممکن است در افراد مسنتر در تسکین وزوز گوش کمک کند.
حداقل، مشاهده کنید که اگر قهوه، الکل یا نیکوتین مصرف کنید چه اتفاقی میافتد، بهویژه اینکه بعد از مصرف هرکدام از اینها وزوز گوش شما چه تغییری میکند. اگر وزوز گوش بدتر شد یا کنترل آن سختتر شد، ممکن است بخواهید از این محرکها به طور کامل خودداری کنید.
ه) یافتن حمایت

1. درک کنید که وزوز گوش چیست. وزوز گوش میتواند از صداهای بسیار بلند تا صداهای بسیار نرم متغیر باشد، به اندازهای بلند که ممکن است بر شنوایی طبیعی تأثیر بگذارد و در یک یا هر دو گوش شنیده شود. ممکن است صداهایی مانند زنگ زدن، وز وز، غرغر، کلیک کردن یا صدای وز وز را بشنوید.
در واقع دو نوع وزوز گوش وجود دارد: وزوز گوش ذهنی و وزوز گوش عینی.
وزوز گوش ذهنی رایجترین نوع وزوز گوش است. این میتواند ناشی از مشکلات ساختاری در گوش (در گوش بیرونی، میانه و داخلی) یا مشکلات مربوط به مسیرهای عصبی شنوایی که از گوش داخلی به مغز میروند، باشد. در وزوز گوش ذهنی، تنها شما صدای وزوز را میشنوید.
وزوز گوش عینی بسیار نادرتر است، اما میتواند توسط پزشک در هنگام معاینه قابل درک باشد. این میتواند ناشی از مشکلات عروقی، انقباضات عضلانی یا شرایط مرتبط با استخوان گوش داخلی باشد.

2. تلاش کنید از درمان شناختی رفتاری و درمان بازآموزی وزوز گوش استفاده کنید. درمان شناختی رفتاری (CBT) یک رویکرد است که از تکنیکهایی مانند بازسازی شناختی و آرامسازی برای تغییر واکنش فرد به وزوز گوش استفاده میکند. درمان بازآموزی وزوز گوش یک روش مکمل است که به شما کمک میکند تا به صدای گوش خود حساسیت کمتری پیدا کنید.
درمانگر به شما روشهای مختلفی برای مقابله با صدای گوش میآموزد. این فرایند در CBT به نام عادت کردن شناخته میشود، جایی که میتوانید یاد بگیرید وزوز گوش را نادیده بگیرید. درمانگر در مورد وزوز گوش شما به شما آموزش میدهد و تکنیکهای مختلف آرامسازی را به شما میآموزد. این فرد به شما کمک میکند تا نگرش واقعبینانه و مؤثری در برخورد با وزوز گوش اتخاذ کنید.
درمان شما ممکن است بر سطح صدا تأثیر نگذارد، اما میتواند کمک کند تا واکنش شما به صدا تغییر کند. CBT میتواند به کاهش اضطراب و افسردگی شما کمک کرده و احساس بهتری به شما بدهد.
ترکیب درمان صوتی (صداهای پسزمینه) به همراه CBT معمولاً بهترین نتایج کلی را به همراه دارد.

3. به یک گروه پشتیبانی بپیوندید. ممکن است برای شما مفید باشد که یک گروه پشتیبانی برای وزوز گوش پیدا کنید، به ویژه اگر با افسردگی یا اضطرابی که با وزوز گوش مرتبط است، مواجه هستید.
این گروه پشتیبانی میتواند به شما در توسعه ابزارهایی برای مقابله با وضعیت شما کمک کند.

4. به یک متخصص سلامت روان مراجعه کنید اگر اضطراب یا افسردگی دارید. اضطراب و افسردگی میتوانند با وزوز گوش مرتبط باشند و بالعکس. اگر با این علائم مواجه هستید، حتماً کمک حرفهای دریافت کنید. معمولاً افسردگی و اضطراب قبل از وزوز گوش وجود دارند، اما این شرایط میتوانند پس از شروع وزوز گوش بروز کنند. هر چه زودتر درمان وزوز گوش، اضطراب و/یا افسردگی را شروع کنید، زودتر میتوانید احساس بهتری داشته باشید و عملکرد بهتری از خود نشان دهید.
وزوز گوش همچنین میتواند تمرکز را دشوار کند. در اینجا درمان شناختی رفتاری میتواند بسیار مفید باشد، زیرا ابزارها و منابع مختلفی برای مقابله با آن فراهم میکند.
و) زمانی که باید مراقبت پزشکی را جستجو کنید

1. اگر علائم وزوز گوش شما مزاحم شماست، به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است وزوز گوش موقت باشد و از بین برود. اما وزوز گوش که ادامه پیدا میکند میتواند بسیار آزاردهنده باشد و ممکن است زندگی روزمره شما را سخت کند. خوشبختانه، پزشک شما ممکن است به شما کمک کند تا یک برنامه درمانی برای کمک به تسکین پیدا کنید. اگر علائم زیر را دارید، به پزشک خود مراجعه کنید:
· زنگ زدن
· وز وز کردن
· کلیک کردن
· hiss کردن
· غرش کردن
· همهمه
2. اگر وزوز گوش به طور ناگهانی پس از یک عفونت تنفسی ظاهر شد، به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است پس از سرماخوردگی، آنفولانزا، برونشیت یا سایر عفونتهای تنفسی وزوز گوش را تجربه کنید. در این صورت، وزوز گوش شما باید به سرعت برطرف شود. با این حال، اگر ادامه پیدا کرد، باید به پزشک مراجعه کنید. به پزشک خود اطلاع دهید که علائم شما توسط یک عفونت تنفسی ایجاد شده است.
ابتدا به پزشک عمومی خود مراجعه کنید. با این حال، ممکن است شما را به یک متخصص ارجاع دهند، مانند متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) یا اتولارینگولوژیست.

3. در صورت بروز وزوز گوش ناگهانی، از دست دادن شنوایی یا سرگیجه، درمان فوری دریافت کنید. در حالی که احتمالاً نیازی به نگرانی نیست، این علائم میتوانند علائم اضطراری باشند. ممکن است آسیب یا بیماریای باعث وزوز گوش شما شده باشد. خوشبختانه، پزشک شما میتواند تشخیص دهد که چه چیزی باعث بروز علائم شما شده تا به بهبودی شما کمک کند. برای قرار ملاقات همان روز به پزشک خود مراجعه کنید یا به اورژانس بروید.
دوباره، سعی کنید نگران نباشید. این علائم ممکن است موقتی باشند، اما بهتر است احتیاط کنید.

4. اگر وزوز گوش شما علائم دیگری ایجاد میکند، به پزشک خود مراجعه کنید. وزوز گوش میتواند عوارضی ایجاد کند که ممکن است بر زندگی شما تأثیر بگذارد. اگر این اتفاق برای شما افتاد، پزشک شما ممکن است بتواند درمانی پیدا کند که به شما تسکین دهد. اگر هر یک از عوارض زیر را تجربه میکنید، با پزشک خود مشورت کنید:
· خستگی
· استرس
· بیخوابی
· مشکل در تمرکز
· مشکلات حافظه
· افسردگی
· اضطراب
· تحریکپذیری

5. از پزشک خود یک آزمایش تشخیصی بگیرید. پزشک احتمالاً گوشهای شما را با استفاده از اتوسکوپ (ابزار روشن برای معاینه گوشها) معاینه خواهد کرد. همچنین ممکن است آزمایش شنوایی انجام دهید و احتمالاً برخی از آزمایشات تصویربرداری مانند MRI یا سیتیاسکن نیز انجام شود. در برخی موارد، ممکن است نیاز به آزمایشهای گستردهتری باشد.
به طور کلی، این آزمایشها تهاجمی یا دردناک نیستند، اما ممکن است کمی ناراحتی ایجاد کنند.
علل شایع وزوز گوش شامل بیماری منییر، اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ)، آسیبهای سر و گردن، تومورهای خوشخیم و کمکاری تیروئید است.
در برخی موارد، وزوز گوش میتواند ناشی از پیری یا شرایط مرتبط با سن مانند یائسگی باشد.

6. به پزشک خود اطلاع دهید اگر در معرض صداهای بلند قرار گرفتهاید. صداهای بلند میتوانند به وزوز گوش کمک کنند، بنابراین مهم است که پزشک شما از این عامل خطر آگاه باشد. دربارهی قرارگیری خود در معرض صداهای بلند در حال حاضر و گذشته صحبت کنید و از او بپرسید که آیا ممکن است دلیل وزوز گوش شما باشد.
برای مثال، کار کردن در کنار تجهیزات ساختوساز پر سر و صدا یا حضور در کنسرتها میتواند وزوز گوش را تحریک کند.
پزشک شما ممکن است توصیه کند که در آینده از صداهای بلند اجتناب کنید اگر وزوز گوش دارید.

7. از پزشک خود درباره اختلالات عروقی به عنوان یک علت احتمالی سوال کنید. بسیاری از اختلالاتی که بر جریان خون تاثیر میگذارند، میتوانند باعث وزوز گوش شوند. اگر شما دچار اختلالات عروقی هستید، پزشک شما ممکن است بتواند گزینههای درمانی را به شما پیشنهاد دهد. با پزشک خود در مورد اختلالات زیر صحبت کنید:
· تومورهای سر و گردن که بر رگهای خونی فشار میآورند و جریان خون را تغییر میدهند
· آترواسکلروز یا تجمع پلاکهای حاوی کلسترول در داخل شریانها
· فشار خون بالا
· تغییرات آناتومیکی در شریان کاروتید در گردن که میتواند باعث اختلال در جریان خون شود
· ناهنجاریهای رگهای خونی (آترونیونوز مالفرمیشن)

8. بررسی کنید که آیا داروهای شما ممکن است باعث وزوز گوش شوند. بسیاری از داروها میتوانند وزوز گوش را ایجاد یا تشدید کنند. پزشک یا داروساز شما میتواند به شما کمک کند تا خطر این عارضه جانبی را درک کنید، بنابراین در مورد داروهایی که مصرف میکنید با پزشک خود صحبت کنید. برخی از این داروها عبارتند از:
· آسپرین
· آنتیبیوتیکها، مانند پلیمیکسین B، اریترومایسین، وانکومایسین و نئومایسین
· دیورتیکها (قرصهای آب)، از جمله بومتانید، اتاکرینیک اسید و فروسیمید
· کینین
· برخی از ضدافسردگیها
· داروهای شیمی درمانی، از جمله مهکلوروتامین و وینکریستین

9. در صورتی که یک بیماری زمینهای دارید، آن را درمان کنید. برخی از علل وزوز گوش قابل درمان هستند، بنابراین ممکن است بتوانید علائم خود را تسکین دهید. این همچنین به شما کمک میکند تا از بروز مشکلات ناشی از بیماری خود جلوگیری کنید. از پزشک خود در مورد گزینههای درمانی ممکن برای بیماری خود سوال کنید. به عنوان مثال، شما ممکن است بتوانید موارد زیر را امتحان کنید:
· برداشتن جرم گوش برای جرمهای انباشتهشده.
· داروهای فشار خون برای فشار خون بالا.
· دارو برای آترواسکلروزیس (سخت شدن شریانها).
· تغییر داروها در صورتی که عوارض جانبی داشته باشید.
10. در صورتی که پزشک شما توصیه کند، استفاده از سمعک میتواند به کاهش وزوز گوش کمک کند، اما این روش برای همه مناسب نیست. پزشک شما احتمالاً شما را به یک شنواییشناس مجاز ارجاع میدهد تا شنوایی شما بررسی شود. آنها تعیین خواهند کرد که آیا سمعک میتواند به شما کمک کند یا خیر. سمعک خود را طبق دستور پزشک استفاده کنید.
ممکن است وزوز گوش شما ناشی از کاهش شنوایی باشد. در صورتی که این چنین باشد، سمعک میتواند مفید باشد.
منبع: Source