کلینیک شنوایی پارسیان

راهنمای خرید انواع سمعک

 

انواع زیادی سمعک وجود دارد بنابراین مهم این است که کدام یک برای شما مناسب  است.

چه مواردی را هنگام انتخاب سمعک باید در نظر گرفت؟

شاید به فکر خرید سمعک باشید اما نگران این هستید که از لحاظ ظاهری چگونه به نظر میرسد و چگونه است و یا اینکه به شما کمک خواهد کرد یا نه ؟

 سمعک ها نمی توانند شنوایی کاملاً طبیعی را فراهم کنند ولی آنها می توانند با تقویت صدا های ضعیف شنوایی شما را بهبود ببخشند و شما را در شنیدن صداهایی که در شنیدن آنها مشکل دارید کمک کنند. بیشتر سمعک ها دیجیتالی هستند و همه آنها از باتری استفاده می کنند.
 

 سمعک چیست و چگونه کار می کند؟


انواع سمعک

سمعک ها از نظر قیمت و اندازه و نحوه قرارگیری در گوش شما تفاوت زیادی دارند. طراحان سمعک با توجه به اینکه افراد دوست دارند سمعک شان کمتر پیدا باشد، سعی در کوچک‌ کردن سمعک ها دارند ولی کوچک کردن سمعک ها ممکن است باعث شود که خروجی آن آنطور که انتظار می‌رود نباشد.

 

سمعک C.I.C

این مدل از سمعک در داخل کانال گوش قرار گرفته و کمبود شنوایی خفیف تا متوسط را بهبود می بخشد و به طور سفارشی سفارشی ساخته می شود.

از مشخصات آن:

کمتر قابل مشاهده است صدای باد را کمتر تقویت می کند باتری آن کوچک بوده و زودتر تمام می شود معمولاً دارای میکروفون های جهت دار نمی باشد نسبت به جرم گوش حساس بوده و باعث خرابی آن می شود.

 

 سمعک کانال

  • اندازه آن بزرگتر از سی آی سی می باشد.
  • باتری آن بزرگتر بود و در نتیجه  عمر بیشتری دارد.
  • نسبت به جرم گوش حساس است.
  • ممکن است صدای باد را بیشتر تقویت کند.

سمعک پشت گوشی

سمعک پشت گوشی بر روی لاله گوش قرار گرفته و و کیس آن پشت گوش قرار می گیرد به یک قالب که در مجرای گوش واقع شده است متصل می شود و برای هر سنی و کم شنوایی قابل استفاده است است به طور سنتی بزرگترین نوع سمعک بوده اگرچه برخی از تولیدات جدید کوچکتر بوده و با سختی قابل مشاهده اند قادر به تقویت بیشتری نسبت به سمعک های داخلی گوش می باشند � نمونه از آنها که بلندگوی آن در کانال گوش قرار می‌گیرد تحت عنوان RIC  شناخته می شود و کمتر پیداست.

 

 چه کار کنیم که طول عمر سمعک ها بالا تر رود؟

ویژگی های دیگر سمعک ها

کاهنده نویز

 تمام سمعکهای مداری دارند که نویز محیط را کاهش می دهد تا صدا واضح تر باشد.

 میکروفون جهت دار

این ویژگی بر روی بعضی از سمعک ها خصوصاً پشت گوش قرار داده شده تا فرد بتواند صداهای اطراف را نیز بشنود یا سمعک بر روی جهت خاصی متمرکز شود
میکروفون های جهت دار می توانند شنوایی شمارا در شرایط محیطی با صدای زیاد پس زمینه، بهبود ببخشند.

 باتری های قابل شارژ

برخی از سمعک ها دارای باطری قابل شارژ هستند این امر می تواند با رفع نیاز به تعویض منظم باتری، تعمیر و نگهداری سمعک را برای شما آسان تر کند.
 

تله کویل

این مدار در سمعک ها قابل تعبیه شدن است تا در موقع صحبت کردن با تلفن صدا های پس زمینه حذف شده و فقط صدای گوینده شنیده شود.
 

اتصال بی سیم

به طور فزاینده سمعک ها می توانند به طور بی سیم با برخی دستگاه های سازگار با بلوتوث مانند: تلفن همراه، پخش کننده های موسیقی، تلویزیون ارتباط برقرار کنند. برای ارتباط با تلفن یا دیگر وسایل ممکن است از یک وسیله واسط استفاده شود.
 

کنترل از راه دور

برخی از سمعک ها دارای ریموت کنترل هستند بنابراین می توانند ویژگی های صوتی سمعک را بدون  دست زدن به سمعک تنظیم نمایند.

برنامه ریزی سمعک

برخی از سمعک ها را می توان برای محیط های مختلف برنامه‌ریزی کرد. مثلاً یک برنامه برای محیط ساکت یک برنامه برای محیط های شلوغ
 

کنترل سر و صدای محیط

برخی از سمعک ها دارای مدار کاهنده نویز محیط می باشد تا صدا بهتر تقویت شود.
برخی نیز مدار کاهنده صدای باد دارند که موقع وزش باد فعال می شود حتماً در مورد انتخاب سمعک با کارشناس شنوایی صحبت کنید.
 

 

بازدید: 1251تاریخ انتشار : 1399/04/21